Informatie over de Freesia Group

In November 2002 waren meerdere personen die in de omgeving van Salou/Cambrils woonden, geinteresseerd in het organizeren van een Kerstmarkt. De opbrengst hiervan was bestemd voor het CNIO (Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas, Nationaal Centrum voor Oncologisch Onderzoek) en het AECC ( Asociación Española  Contra el Cancer, Spaanse Vereniging tegen Kanker). De groep besluit hulp te blijven bieden aan deze organisaties. De Freesia Group wordt opgericht en heeft sindsdien al meer dan 150.000 Euro verzameld ten bate van verenigingen voor kankeronderzoek! Naast de Kerstmarkt, een evenement dat sinds 2003 jaarlijks herhaald wordt, organiseert de Freesia Group ook een maandelijks etentje, een autoralley, een verkoop van tweede-hands artikelen, gala-avonden met life-optredens, sponsor-tochten, een vuurwerk op  5 November (een voor Engeland historische datum), de verkoop van kleding met het Freesia-logo, loterijen en het uitbrengen van een Kerst-CD.

De vijfde Kerstmarkt werd gehouden op 25 november 2006 in het restaurant De Titanic te Salou. Tot op heden is deze markt de meest succesvolle geweest met een opbrengst van meer dan 9.000 Euro. De burgemeester van Salou, dhr Ferran, opende de markt waarbij tevens andere prominenten van Salou aanwezig waren. Als voordien werd er weer een grote hoeveelheid cadeaus, decoraties, kerstkaarten, speelgoed, boeken, kerstversnaperingen, enz. verkocht. Ook de Kerstman was van de partij. De allerkleinsten vertelden hem hun vele wensen en konden samen met hem op de foto. Ook werden er een tombola en een loterij gehouden. Vele inwoners van Salou boden geweldige hulp, zowel op de dag zelf waarop de markt gehouden werd als wel door het schenken van vele prijzen. Ook hadden vele bedrijven van de gemeente hun eigen stand waar hun produkten verkocht werden. Het evenement werd uitgezonden op TV3. De zesde Kerstmarkt zal op 24 november 2007 plaats vinden.

De tweede Lente-Volksloop werd gehouden op zondag 7 mei 2006. Om 10:30 was de start in de Paseo Maritime van Salou. Twee parcours waren georganiseerd, één van 4 km en één van 10 km. Ongeveer 600 deelnemers liepen mee. Met medewerking van de gemeente, het bureau voor toerisme en gemeentelijke, nationale en internationale bedrijven  werd een bedrag gehaald van bijna 13.000 Euro, bijna het dubbele van het totaal van het jaar er voor. De derde Lente- Volksloop werd gehouden op zondag 6 mei 2007 met een opbrengst van meer dan 10.000 Euro.

Het meest recente belangrijke evenement was het eerste Gala Feest met diner-dansant, naar aanleiding van Sint Valentijn. Het gebeuren vond plaats in de Club Nautic van Salou op vrijdag 16 februari 2007 en was een enorm succes : een opbrengst van meer dan 4.000 Euro!

Ingeval u meer informatie wenst, mee wilt helpen bij het organiseren of hulp wilt bieden bij de activiteiten van de Freesia Group, kunt u zich in contact stellen met één van de volgende personen :

Pamela Gené            977 395 064 of        info@freesiagroup.com
(secretariaat)            620 213 898
Elaine McParland        977 846 125 of        eirescot@terra.es
(Voorzitster)            619 637 795

Met vriendelijke groeten,
De Freesia Group                        Juli 2007
www.freesiagroup.com, info@freesiagroup.com            NIF : G 4388 22 73